Ви зараз переглядаєте Все що потрібно знати про фризери. Як вибрати фризер для морозива

Все що потрібно знати про фризери. Як вибрати фризер для морозива

  • Автор запису:
  • Коментарі запису:0 коментарів
  • Час читання:2 хв. читання

Морозиво – це улюблений холодний десерт всіх без винятку і перебільшення людей. Але діти особливі поціновувачі морозива, якби не батьки або контролюючі їх дорослі, вони б їли морозиво весь день і відчували би себе щасливими. Сучасні технологічні рішення дозволяють створювати різні види, смаки та форми морозива.

Таким інструментом для приготування будь-якого типу морозива є спеціальні апарати, іменовані фризери. У нашій статті ми постараємося розглянути все про найрізноманітніші професійні фризери для морозива, які виробляють різні види морозива, але тільки не індустріального типу. Тобто в нашому прицілі будуть всі можливі фризери для морозива, які використовують ресторани, кав’ярні, джелатерії, бари, готелі, фаст-фуди та інші форми бізнесу і підприємництва в сфері громадського харчування і сервісу.

Що таке фризер для морозива?

Все фризери мають ключове призначення – заморозку сировини для морозива до температури від -4 ℃ до -30 ℃. При цьому деякі, а це найпоширеніші типи фризерів для м’якого морозива і для джелато забезпечують активне перемішування морозива під час заморозки, насичуючи його повітрям і перетворюючи в однорідну в’язку масу неповторних ласощів. При цьому фризери постійно підтримують готовий продукт в стані готовому до видачі. Не дивлячись на постійне поповнення новими порціями напівфабрикату, в заміну виданим порціям в вафельний ріжок, паперовий стаканчик або піалу. А фризер для морозива gelato готує одну але більшу порцію в обсязі від двох до шістнадцяти кілограм морозива протягом 6 – 15 хвилин за один цикл.

Вартість і окупність фризера для морозива

Фризери для морозива, якісні, які забезпечать високу якість морозива, прослужать тривалий час без ремонту, стабільно працюючі в будь-яких умовах і без зупинок, мають високу на перший погляд ціну. Але так як сам бізнес на морозиві має дуже високу рентабельність, то навіть найдорожчі з професійних фризерів, наприклад з ціною близько п’ятдесяти тисяч євро, можуть окупиться дуже швидко. Термін такої окупності в залежності від вартості інвестицій і щоденних продажів, може статися як за один сезон так до двох трьох сезонів при менш активній прохідності точки продажів. У будь-якому випадку вкладення капіталу у фризер при правильному використанні стратегії продажів морозива, є дуже успішним бізнес заходом.

Історія створення

История создания фризераТрохи про історію створення фризерів. Вперше машину для охолодження продукту – фризер сконструювала американка Ненсі Джонс в 1846 р. Конструкція цієї машини була досить простою: велика ємність (відро), до якої була прикріплена ручка. На цій ручці надітий циліндр, в якому знаходилася суміш. Цей циліндр, при повороті ручки, обертався в холодному середовищі (лід + сіль), завдяки чому суміш замерзала досить швидко. Вперше ідея виробництва обладнання для виготовлення морозива – фризера була запатентована в 1834 р американцем Джоном Перкіном.
История мороженого

У 1860 р французький інженер Фердинанд Каре створив і запатентував першу в світі абсорбційну холодильну машину. У вигляді холодоагенту використовувалася тверда та рідка сировина. У 1864 р Фердинанд удосконалив свій винахід і вперше в якості холодоагенту використовував аміак. Серійно виробництво фризерів почалося в другій половині ХIХ століття.

Зараз фризери для приготування морозива виробляють в багатьох країнах світу, вони можуть відрізнятися призначенням виду морозива, параметрами, функціями, дизайном, вартістю, але топ світовими виробниками є італійські бренди Frigomat і Carpigiani. Фризери виробляють багато компаній у всьому світі.

Види фризерів

Фризери для м’якого морозива

Фризери для м’якого морозива – найпоширеніший вид фризерів. Обумовлено це тим, що м’яке морозиво у формі фігурного конуса – це один з давніх і улюблених всім тип морозива, яке:Приготовление мягкого мороженого на фризере

  • видається на вимогу за 3-4 секунди;
  • вимагає знаходження фризера в місці продажів;
  • готується у вас на очах наповнюючи вафельний стаканчик;
  • вимагає від виробника продукту одного лише фризера в місці продажів.

Фризери для м’якого морозива мають серед виробників найбільшу пропозицію і відповідно більший асортимент і різновид з різноманітністю опцій.

Фризери для джелато

Приготовление джелато на фризереФризер для джелато може перебувати віддалено, тому морозиво gelato, потребує лише морозильної вітрини в місці для його продажу, що кардинально відрізняється від принципу роботи фризера для м’якого морозива. Завдання фризера для джелато – зробити морозиво з необхідною кількістю смаків в гастроємності від 2-х до 5 кг і далі цей продукт може бути доставлений по мережі закладів або точок продажів і не бути пов’язаним з самим фризером. Тому фризерів для джелато продається менше, аніж фризерів для м’якого морозива.

Наприклад, якщо мережа закладів громадського харчування, що має в одному місті 8 закладів, вирішить поліпшити свої продажі в весняно-літньо-осінній сезон, додавши в асортимент м’яке морозиво, то для реалізації проекту потрібно буде 8 фризерів для м’якого морозива. У разі вибору виробництва і продажу gelato, тієї ж мережею закладів, їм потрібен буде лише один продуктивний фризер для джелато. Правда, для приготування, зберігання та успішних продажів правильного gelato, необхідно придбати крім фризера цілу лінію обладнання, що забезпечує не тільки вірність традиціям але й високу якість і стабільність готового продукту, а як результат успішний продаж з високою прибутковістю.

Фризери для смаженого морозива

Фризери для смаженого морозива мають зовсім недавню історію розвитку. Якби ви до 2010 року задали питання спеціалісту в області холодних десертів і професійного обладнання, то прямої відповіді з рекомендацією фризера для смаженого морозива не отримали б. Крім того, регіони поширення ці фризери мають також обмежені, а почалося їх створення і просування в Азії. У Європі ви не зустрінете й сьогодні цей тип фризера як в пропозиціях виробників так і в пропозиціях готового продукту з такого типу фризера в закладах громадського харчування.

Фризери для морозива ескімо

Фризери для попсайкл порційного морозива також мають територіальну приналежність. Ці машини вважаються родом з Мексики і Бразилії, але виробляють їх також багато в Китаї.

Бренди фризерів

Фризери для морозива не настільки поширене обладнання як, наприклад, кавоварки, але виробляють його у багатьох країнах світу. Основними країнами, в яких є ряд виробників відомих в світі це Італія, Сполучені Штати Америки, Німеччина, Корея, Австралія, Мексика, Бразилія, Індія та Китай. Світовими лідерами у виробництві фризерів як для м’якого морозива так і для gelato, безперечно є італійські компанії. Одними з провідних брендів є італійські Frigomat і Carpigiani, які мають більш ніж 50-ти річний досвід в будові та розвитку технологій для морозива на найвищому рівні.

Ось далеко не повний список основних брендів, які виробляють і продають своє обладнання для морозива на міжнародному ринку: Carpigiani, Frigomat, Gel Matic, Bovo, Cattabriga, Coldelite, Telme, Corema, Mark, Kälte-Rudi, Staff, Promag, Ice Tech, Innova, Technogel, Valmar, Bravo, Icetro, SPM, Spaceman, Electro Freeze, IceFreshMatic, Taylor, Stoelting, Brullen, Oceanpower, Unisnow і багато інших відомих компаній виробників. Ряд компаній продають також фризери від інших виробників, але зі своїм брендом, це досить поширена практика, особливо з китайськими фризерами.

Залишити відповідь